Νέα από την Τριφυλία trifyliapress

  • *του Δημήτρη Κουτσούλη* *Αντιπρόεδρου δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας* Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις 7 Νοεμβρίου του 2014, οπότε και τέθηκε για πρώτη φ...

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου: Καταγγελία Σωτηρόπουλου περί κατάργησης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.


Από την "Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας" δώθηκε στη δημοσιότητα η πάρα κάτω ανακοίνωση:


Μετά την δημοσίευση για διαβούλευση του προεδρικού διατάγματος για τον οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Καταργείται δηλαδή η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας και παραμένει η διεύθυνση της Καλαμάτας για ολόκληρο τον νομό. Αυτό είναι αδιανόητο και υποβαθμίζει την περιοχή μας. Δεν είναι δυνατόν να καταργείται μια τέτοια υπηρεσία που είναι υπόδειγμα πανελλαδικά στην παροχή υπηρεσιών, υψηλού μάλιστα επιπέδου προς τους αγρότες της Τριφυλίας και όχι μόνο και με εξαγωγή τεχνογνωσίας ακόμα και στο εξωτερικό. Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας, όταν η Τριφυλία, (ως νέος Δήμος πλέον) είναι ο πρώτος σε αγροτική παραγωγή δήμος στην Ελλάδα;
Ο δήμος Τριφυλίας περιλαμβάνει:
  1. Τους Γαργαλιάνους την κατ’ εξοχήν ελαιοπαραγωγική περιοχή με τους περισσότερους ελαιώνες ολοκληρωμένης διαχείρισης, με τους περισσότερους και εκλεκτούς αμπελώνες (20.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή), παραγωγή σταφίδας και τα περισσότερα υψηλού επιπέδου οινοποιεία.
  2. Τα Φιλιατρά που είναι το τρίτο κέντρο θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Ελλάδα (με 1.600 στρέμματα θερμοκήπια), με 5.000 στρέμματα καλλιέργειες καρπουζιού και πολλές άλλες υπαίθριες καλλιέργειες και την Μάλη με την κτηνοτροφία της.
  3. Την Κυπαρισσία με τον μεγάλο ελαιώνα, τις υπαίθριες καλλιέργειες και τις καλλιέργειες καρπουζιού.
  4. Την Αυλώνα με τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Ελαίας, τα αμπέλια, τις ελιές και τη Νέδα με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
  5. Τον Αετό με την ελαιοκαλλιέργεια, την κτηνοτροφία και την προοπτική ανάπτυξης αγροτουρισμού.
  6. Την Τριπύλα με την ελαιοπαραγωγή της και την κτηνοτροφία της. 
Με όλη αυτή την πλουτοπαραγωγική δύναμη η Τριφυλία απαιτεί όχι μόνο να μην καταργηθεί η διεύθυνση γεωργίας Τριφυλίας, αλλά και να αναβαθμιστεί.
Καλούμε όλους τους φορείς σε συστράτευση για την αποτροπή αυτού του σχεδίου.
Καλούμε τον Νομάρχη Μεσσηνίας, τους Δημάρχους Γαργαλιάνων , Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού, τον πρόεδρο Τριπύλης, τους υποψηφίους περιφερειάρχες, τους συνυποψήφιους μου Δημάρχους Τριφυλίας και τους αγροτικούς φορείς σε κοινή επαγρύπνηση και δράση.
Να γίνει άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημήτρης Σωτηρόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τριφυλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου