Νέα από την Τριφυλία trifyliapress

  • *του Δημήτρη Κουτσούλη* *Αντιπρόεδρου δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας* Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις 7 Νοεμβρίου του 2014, οπότε και τέθηκε για πρώτη φ...

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στην τελική ευθεία ο βιολογικός καθαρισμός της Κυπαρισσίας

Από την εφ. Ελευθερία (του Κ.ΜΠ)

Στην τελική του ευθεία έχει μπει ο βιολογικός καθαρισμός της Κυπαρισσίας, ο οποίος εκτιμάται ότι στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του νέου έτους θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική του λειτουργία. Ηδη το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει
ολοκληρωθεί στη μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων, όπως και στα δίκτυα. Αυτά που μένει να γίνουν είναι, η κατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου στο χώρο κοντά στο λιμάνι -η οποία ήδη έχει αρχίσει-, η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού στη μονάδα επεξεργασίας -που επίσης έχει ξεκινήσει- και η ολοκλήρωση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Ετσι, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, το σημαντικό αυτό έργο για την Κυπαρισσία που αποτελούσε όραμα πολλών ετών θα γίνει πλέον πραγματικότητα.
Για την πορεία των εργασιών, ο μηχανικός Γιώργος Κατσούλης -εκ των υπευθύνων του εργοταξίου- μας είπε ότι πλέον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κτηριακές εγκαταστάσεις όπως και η διαμόρφωση του χώρου. Επίσης έχει γίνει η σύνδεση της μονάδας επεξεργασίας με το δίκτυο. Αυτή την περίοδο, μας ενημέρωσε, σε 3 τομείς γίνονται οι εργασίες - με τις οποίες ολοκληρώνεται και το έργο: «Είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός ο οποίος έχει παραγγελθεί, έχει έρθει και γίνεται η τοποθέτηση - με τα πρώτα τμήματά του ήδη να έχουν τοποθετηθεί οπότε ένα 20% περίπου είναι έτοιμο. Επίσης γίνονται οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις, ενώ έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου, με την τοποθέτηση των φρεατοπασσάλων αυτή την περίοδο». 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης μας είπε χαρακτηριστικά: «Το έργο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, απομένει η ολοκλήρωση τοποθέτησης των ηλεκτρικών πινάκων και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών. Παράλληλα κατασκευάζεται και το κεντρικό αντλιοστάσιο στην περιοχή του λιμανιού. Σύμφωνα με τους εργολάβους πιθανώς στο τέλος του χρόνου θα μπορούμε να κάνουμε τις πρώτες δοκιμαστικές λειτουργίες. Ηδη έχουμεέρθει και σε επαφή με τους ιδιοκτήτες μιας γεώτρησης καθώς θα χρειαστεί μεγάλη ποσότητα νερού για να γίνουν τα τεστ των δεξαμενών. Από την πλευρά μας ως δήμος είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το έργο προχωράει καλά και γίνεται έλεγχος για την τεχνική επάρκεια των κατασκευών, οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών».

Από την εφ. Ελευθερία (του Κ.ΜΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου