Νέα από την Τριφυλία trifyliapress

  • *του Δημήτρη Κουτσούλη* *Αντιπρόεδρου δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας* Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις 7 Νοεμβρίου του 2014, οπότε και τέθηκε για πρώτη φ...

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τι 'χες Γιάννη; τί ΄χα πάντα ή αλλιώς
Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.


Ορισμένοι δεν λένε να "βάλουν μυαλό". Έχουν στο "αίμα τους" την ίντριγκα και τη δολοπλοκία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει - άπ΄ ότι φαίνεται - είναι να βρίσκονται στην επικαιρότητα, να κρατάνε μιά καρέκλα στο μικρόκοσμο της τοπικής κοινωνίας και να επιβεβαιώνουν τη μικρότητά τους "ελέγχοντας"
καταστάσεις. 
Αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο, ούτε βέβαια τοπικό. Συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει. Συνέβαινε γιατί υπήρχαν άνθρωποι που αποδέχονταν τον έλεγχο, συμβαίνει γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αποδέχονταν τον έλεγχο και δυστυχώς θα υπάρχουν και στο μέλλον.
Αυτά τα λέμε γιατί "είδαμε" κάποια φαινόμενα χειραγώγησης. Φαινόμενα που έχουν καταδικαστεί απο την κοινωνία και που έχει "κοστίσει". 

Αυτά τα λέμε για να "σημάνουμε το καμπανάκι" και να πούμε πρόσεχε κ. Σωτηρόπουλε μην την "πάθεις" για πενήντα και εκατό σταυρούς όπως την πάθανε κι άλλοι παλιότερα. 
Αυτά τα λέμε γιατί μάθαμε πως κάποιοι στέλνουν καθησυχαστικά  μηνύματα του τύπου: "όλα εντάξει, όλα υπό έλεγχο" και δεν έχουν ακόμα ούτε ένα όνομα δεσμεύσει. Έχουν σχέση αυτά που λέμε με την καθυστέρηση της πρώτης λίστας ονομάτων που  δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα; "Τι παιχνίδι παίζεται" στην Κυπαρισσία; Ξέρουμε ότι στα εκλογικά παιχνίδια "επιτρέπονται" πολλά. Γίνονται πολλά  απ΄αυτά που δεν πρέπει να γίνονται,ενώ δεν γίνονται αυτά που πρέπει να γίνονται. Προσοχή λοιπόν. 

3 σχόλια:

  1. εχεις δίκιο! Συμφωνω απόλυτα! Για να ξεβραστουν μερικοι μερικοι ! Ξερετε πολύ καλα τι εννοω...
    Οι υπόλοιποι ας κοταξουν προσεκτικα το θεμα , ας ενεργοποιηθουν οσο υπάρχει καιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ίδια ιστορία κάθε τέσσερα χρόνια και τελειωμό δεν έχει. Ο ένας υπονομεύει τον άλλο... Γιατί αυτός και όχι εγώ.
    Ηλίθιε ψηφοφόρε, "...αν ξυπνήσεις μονομιάς, θά 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς...Κ.Βάρναλης."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ,ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ.
    ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΜΕΡΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ
    ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΡΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή