Νέα από την Τριφυλία trifyliapress

  • *του Δημήτρη Κουτσούλη* *Αντιπρόεδρου δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας* Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις 7 Νοεμβρίου του 2014, οπότε και τέθηκε για πρώτη φ...

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η "ακτινογραφία" των εκλογών στην Τριφυλία

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και της Β' Κυριακής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών μπορούν να "βγουν" τα πρώτα συμπεράσματα. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα
και σε σύγκριση με τα προηγούμενων δημοτικών και βουλευτικών και με δεδομένο οτι αφορά μιά μικρή κοινωνία η οποία μένει σταθερή και αμετακίνητη πολιτικά (κατά πλειοψηφία), βλέπουμε τα πάρα κάτω:
Κατ' αρχήν υπάρχει μιά μεγάλη αποχή η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη στο δεύτερο γύρο. Συγκεκριμένα τη Β Κυριακή ψήφισαν 2.782 λιγότεροι από την Α.


Στην πάρα πάνω ανάλυση μπορούμε να δούμε συγκριτικά τους δύο συνδιασμούς με τις διαφορές όπως προέκυψαν κατά πόλη και συνολικά. (Όλα τα αποτελέσματα είναι όπως έχουν ανακοινωθεί από το υπουργ. Εσωτ.)
Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ότι η δύναμη αυτών που ψήφισαν στην Κυπαρισσία είναι κατά 976 περισσότεροι απ' αυτούς που ψήφισαν στα Φιλιατρά και 727 απ΄ αυτούς που ψήφισαν στους Γαργαλιάνους. Αυτό βεβαίως "λέει" πολλά, αφού οι έδρες δεν υπολογίζονται (στην κατανομή) σύμφωνα με όσους ψήφισαν αλλά με την πρό δεκαετίας απογραφή!!!!!! με αποτέλεσμα να "κλέβεται" μιά (τουλάχιστον) έδρα συμβούλου από την Κυπαρισσία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου