Νέα από την Τριφυλία trifyliapress

  • *του Δημήτρη Κουτσούλη* *Αντιπρόεδρου δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας* Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τις 7 Νοεμβρίου του 2014, οπότε και τέθηκε για πρώτη φ...

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«οι απλοί άνθρωποι πληρώνουν σήμερα για συσσώρευση λαθών τα οποία διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες»

"Άλλοι  ....... κι άλλοι πληρώνουν" κατά το λαϊκότερον.


Τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας των κρατών επέρριψε στους πολιτικούς και όχι στον λαό ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος τόνισε ότι ο απλός άνθρωπος πληρώνει «τα λάθη που διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες».
Ο Στρος Καν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία για τη χορήγηση του δανείου ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ η χώρα μας βρισκόταν «λίγες ημέρες πριν από την πλήρη κατάρρευση».
Μιλώντας σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου τόνισε ακόμα ότι «για τις χώρες αυτές δεν υπάρχει επιλογή» και υπογράμμισε ότι «βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προχωρήσουν παρά να ανατρέξουν σε κάτι που θα είναι βιώσιμο».
Ο κ. Στρος Καν είπε στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ότι «αυτό που συμβαίνει είναι πολύ σκληρό για τους ανθρώπους». «Οι κυβερνήσεις», σημείωσε, «πρέπει να λάβουν ιδιαίτερα επίπονα μέτρα».
«Πρόκειται για συσσώρευση λαθών τα οποία διέπραξαν πολλές κυβερνήσεις επί δεκαετίες και τα οποία σήμερα πληρώνουν οι απλοί άνθρωποι», εξήγησε.
Πριν από τη συνάντηση είχε χαρακτηρίσει ατυχή εξέλιξη την αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν το έλλειμμα της Ελλάδας από τη Eurostat.
Η δήλωσή του ότι (τα μέτρα) «σε πολλά σημεία αποδίδουν καλύτερα από το αναμενόμενο (overperforming), αν και, φυσικά, μένουν πολλά ακόμη να γίνουν» πυροδότησε συζητήσεις και φήμες ότι επίκειται η επιβολή νέων μέτρων. Πηγή του ΔΝΤ επέμενε ότι ο κ. Στρος Καν «δεν εννοούσε αυτό που κατάλαβαν στην Ελλάδα».
Ο επικεφαλής του Ταμείου θα συζητήσει το ελληνικό πρόγραμμα και ό,τι έχει σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος έφτασε χθες στην Ουάσιγκτον για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο αν και χθες επρόκειτο να έχουν την ευκαιρία να τα πουν για λίγο στη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Μιχάλης Ιγνατίου
εφημερίδα  Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου